Om oss

VÅR HISTORIE

Etter flere år i Danmark har kaffeentusiasten Helge Bjøndal hentet hjem en viktig del av danskenes kaffekultur, hvor hjemmeristing av kaffebønner er mer vanlig.

I perioden da jeg bodde i Danmark og ristet kaffe regelmessig, var det flere av mine norske venner som ville prøve det samme i Norge. Problemet var bare at det ikke fantes et dedikert tilbud for hjemmeristere. Det var lite informasjon og for mye fokus på ferdigristet kaffe.​ De fleste er ikke klar over at det er mye å hente ved å kjøpe grønne bønner og riste dem selv. Det er billig, enkelt og det smaker fantastisk. Nyristet kaffe kan ikke sammenlignes med kommersiell kaffe fra butikken. Man behøver heller ingen fancy kafferister. Det kan enkelt gjøres på en vanlig stekepanne.

I mars 2020 når Covid-19 var som verst, ble jeg inspirert til å videreutvikle denne ideen. Mars 2021 markerer startdato for et nytt kaffekonsept i Norge. Råkaffe importerer kaffe selv samtidig som vi samarbeider med Norske og utenlandske importører, for å gi deg et fantastisk utvalg av kaffe. 

Bestem selv hvor lys eller mørkristet kaffen din skal være. Lek med dine egne blandinger og lag din egen signaturblend!

" Vi konkurrerer med naboen om å ha den råeste kaffemaskinen. Men vi er ikke like kresne når det gjelder hvilke kaffebønner vi bruker. "

- Helge Bjøndal