Slik kverner du riktig

KVERNINGSGRAD

For riktig smak skal du kverne etter bryggemetode. Dersom du velger feil grovhet på kaffen vil du ende opp enten med en over eller under-ekstraktet kaffe som smaker surt eller bittert. Følg skjema under for riktig kverning.

KVERNINGSGRAD BRYGGEMETODE
Ekstra Grov Cold Brew Kaffe
Grov Presskanne, Kaffe Cupping
Medium-Grov Kaffebrygger med Chemex filter
Medium Pourover V60, Filter kaffemaskin, Siphon Kaffebrygger, Aeropress (3+ min bryggetid)
Medium-fin Pourover V60, Aeropress (2-3 min bryggetid)
Fin Espresso (20-30 sek), Aeropress (1 min bryggetid)
Ekstra Fin Turkish coffee

 

Smaker kaffen surt eller bittert gjør følgende.

Smak Traktetid Vanntemperatur Størrelse
Sur Lengre Lavere Finere
Bitter Mindre Varmere Grovere